Elhybrid och eldrift

För oss är eldrift synonymt med hållbar körglädje. Vi utvecklar ständigt nya sätt att ta tillvara på energin. Det är därför som Toyota idag kan erbjuda femte generationens hybridteknik, medan konkurrenter fortfarande är inne på sin första.

Oavsett om du vill få till en bättre ekonomisk lösning med ditt körande, sett till bränsleeffektivitet och fordonsskatter, eller vill göra en insats för miljön med lägre CO2-utsläpp, tror vi att Toyota har lösningen för dig. Läs mer om hur en elhybrid fungerar eller gå direkt till vår elbilsguide där vi hjälper dig att hitta rätt bil för dig och din livsstil!

Elhybrid – så fungerar det

Fördelarna med elhybrid är många, inte bara ur miljösynpunkt utan även om man ser till ekonomiska och praktiska aspekter. Det är först när du själv sitter bakom ratten, som du förstår vilken skillnad det är att köra elhybrid jämfört med en vanlig bil. 

Elhybrid – så fungerar det
Elbilsguide – vilken bil passar dig?

Lär dig mer om eldrift! Toyota kan som enda märke erbjuda femte generationens hybridteknik i våra elhybrider. Toyota har ett brett utbud av elhybridmodeller och oavsett behov och livsstil kommer du att hitta rätt bil för just dig!

Elbilsguiden

Toyota är ledande inom eldrift sedan 1997

1997 lanserade vi vår första – och världens första – serietillverkade elhybrid. Vi revolutionerade hela bilindustrin med en teknik som kombinerade en bensinmotor med en elektrisk motor. En kombination som gjorde det möjligt att köra på 100% el, utan att behöva stanna för att ladda. Idag, mer än ett kvarts sekel senare, är vi långt ifrån ensamma om att kunna erbjuda eldrift. Ett flertal olika modeller och varianter som mer eller mindre kan köra på el har ritat om kartan för hela bilindustrin, mot ett håll som vi behöver gå mot.